Atenció! Aquest contingut fa referència a l'edició 2023 de la Fira de Sant Ermengol. En breu actualitzarem la informació corresponent a la propera edició.
Dissabte 19 d’octubre, 10h00 a 12h30
Centre Cívic El Passeig
Distribuïts en 16 categories, més de 150 formatges artesans participen en el concurs de referència del sector formatger del Pirineu. Un prestigiós jurat format per una seixantena d’experts, els tasta i valora. Els formatges opten a medalles d’or, plata i bronze en cadascuna de les categories. El Concurs es obert a tot el públic a l’Aula de Tast.
14h00 Lliurament de premis del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu. L’acte tindrà lloc a l’escenari del davant del Centre Cívic El Passeig.
Inscripcions al Concurs de Formatges Artesans del Pirineu
La inscripció dels formatges participants al concurs serà exclusivament telemàtica mitjançant el següent enllaç:
Informació a tenir en compte:
– S’haurà de fer una inscripció telemàtica per a cada formatge que es presenta al concurs.
– Cada formatgeria només podrà inscriure un producte per cada categoria.
– Les inscripcions s’hauran de realitzar a partir de l’1 d’octubre i abans de les 20h00 del dia 14 d’octubre.
– No s’acceptarà al concurs cap formatge del qual no s’hagi realitzat telemàticament la inscripció prèvia.
– Com a requisit indispensable per a la inscripció telemàtica del formatge, a més de la butlleta d’inscripció, s’haurà d’adjuntar la fitxa tècnica d’elaboració de cada producte (documents propi de cada formatger per cada producte) i la seva etiqueta. En el cas de mancar documentació s’anul·larà la inscripció al concurs del producte.
– Per a l’entrega i recepció de les mostres, trobareu més informació al reglament del concurs de formatges.
Per a qualsevol consulta en referència a problemes tècnics en la inscripció telemàtica us podeu adreçar al següent contacte xescriba@aj-laseu.cat
Per a qualsevol consulta en referència a dubtes en la informació a incloure en la inscripció us podeu adreçar al següent contacte firasantermengol@aj-laseu.cat
Premis
Cada categoria té assignats tres premis:
- Diploma medalla d'or
- Diploma medalla de plata
- Diploma medalla de bronze
Els formatges es reparteixen en les següents seccions o categories:
1. Iogurts i llets fermentades
2. Matons, recuits i brossats.
3. Formatges frescos
4. Formatges llet de vaca i/o búfala, quallada enzimàtica (pasta dura)
5. Formatges llet de vaca i/o búfala, quallada àcida
6. Formatges llet de vaca, pasta tova.
7. Formatges llet de cabra, quallada enzimàtica (pasta dura)
8. Formatges llet de cabra, quallada àcida
9. Formatges llet de cabra, pasta tova.
10. Formatges llet d’ovella, quallada enzimàtica (pasta dura)
11. Formatges llet d’ovella, quallada àcida
12. Formatges llet d’ovella, pasta tova
13. Formatges de pasta cuita o semicuita
14. Formatges blaus
15. Formatges amb condiments
16. Tupí o Gaztazarra
YouTube
La selecció de l'expert Enric Canut. Formatges del Pirineu que mai han participat a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.
Twitter
Els artesans són protagonistes a la @firastermengol amb més de 100 propostes repartides pels carrers de #laseudurgell
55 artesans alimentaris els trobareu al carrer Major i els 53 no alimentaris s’ubicaran a la plaça dels Oms i el carrer Portal de Cerdanya.
Instagram
Facebook
Les propostes culturals omplen d’ambient #laseudurgell els dies de @firastermengol.
Música, exposicions i tot tipus d’espectacles per a totes les edats.